Zeehonden Termunten naar Pieterburen, Stellendam en Texel

Door de gedwongen sluiting van de illegale zeehondenopvang in Termunten zijn de zeventien zeehonden overgebracht naar opvangcentra in Pieterburen, Stellendam en Texel.

Volgens voorzitter Jeroen Boer van stichting Zeehondenopvang Eemsdelta was er geen andere uitweg. ‘Nu de gemeente eiste dat de opvang dicht moest, konden wij niet anders dan de zeehonden onderbrengen op een andere plek’, aldus Boer.

Boerenschuur

De zeehonden zaten de laatste dagen in een boerenschuur nabij visrestaurant Landman. De illegale opvang heeft ervoor gekozen om de zeehonden over te brengen naar centra met een vergunning voor de opvang.

Boer heeft afspraken gemaakt met de opvang op de andere plaatsen. ‘Onze vrijwilligers zijn welkom om bij andere centra mee te draaien’, vervolgt hij. ‘Zo kunnen zij samen zorgen dat de dieren de best mogelijke zorg krijgen. Onze mensen zullen ook bij de vrijlating van zeehonden betrokken worden, zodra ze daar klaar voor zijn.’

Wederzijdse vertrouwensrelatie

Volgens Boer is de samenwerking tussen de zeehondencentra een goed signaal. ‘We hopen dat dit zal bijdragen aan het opbouwen van wederzijds respect en een goede vertrouwensrelatie. Ik ben blij met de collegiale houding. Dit is een stap in de goede richting.’

Bron: RTV Noord

(Foto: Jan Been/RTV Noord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *